Neurologia

este specialitatea medicala care se ocupa de investigarea,diagnosticarea si tratamentul tuturor categoriilor de boli ale sistemului nervos central, sistemului nervos periferic cat si autonom.

Vorbim aici desigur despre bolile care afecteaza creierul, maduva spinarii dar si vasele de sange care hranesc aceste structuri, nervi cranieni, radacini nervoase si ganglioni spinali, nervi periferici si sistem muscular.

Cele mai comune afectiuni neurologice la ora actuala sunt: accidentele vasculare cerebrale (ischemice sau hemoragice), epilepsia, scleroza multipla ce reprezinta poate cea mai frecventa boala invalidanta a adultului tanar, boala Parkinson, dementele, traumatismele, tumorile, herniile de disc, tulburarile de miscare (distonii, tremor, ticuri), Miastenia Gravis.

In ceea ce priveste accidentul vascular cerebral, o atentie deosebita ar trebui acordata asupra depistarii si tratarii factorilor de risc (hipertensiune arteriala, diabet zaharat, fumat, obezitate, sedentarismul, consumul de alcool etc), luand in considerare studiile ce confirma ca accidentele vasculare reprezinta principala cauza de handicap fizic si/sau psihic si sunt considerate a treia cauza de deces dupa patologia cardiovasculara si neoplazii. Tocmai din aceasta cauza este necesara o stransa colaborare multidisciplinara (neurolog, cardiolog, diabetolog, neurochirurg) in aceste situatii. O atentie deosebita ar trebui acordata unui simptom frecvent, deseori considerat banal in viata de zi cu zi, cefaleea, dar care ar trebui sa determine pacientul sa se adreseze unui neurolog, mai ales daca vorbim despre o durere de cap aparuta „de novo” la adulti cu varsta peste 50 ani,cunoscut fiind ca exista afectiuni severe ce se pot manifesta initial cu cefalee (tumori cerebrale, abcese cerebrale, hemoragii subarahnoidiene, hematoame subdurale, hemoragii intraparenchimatoase, meningite, arterite temporale, hipertensiune arteriala, hidrocefalie, glaucom).

Medici

Dr. Alina Balan

DR. ALINA BALAN

medic specialist Neurologie
Dr. Maria Popovici

DR. MARIA POPOVICI

medic specialist Neurologie
Dr. Maria Popovici

DR. MARIUS MILITARU

medic primar Neurologie

Program

NEUROLOGIE Luni Marți Miercuri Joi Vineri
DR. BALAN ALINA - 09:00 – 11:00 15:00 – 18:00 - -
DR. POPOVICI MARIA - - 18:00 URGENȚE 17:00 16:00 URGENȚE
DR. MARIUS MILITARU 13:00 - 15:00 - - - -

Servicii NEUROLOGIE

  • consult de specialitate – 100 lei
  • control – 50 lei
  • ecografie Doppler carotidiană – 150 lei
  • interpretare analize – 30 lei
  • manevre terapeutice
  • tratament
Vezi și paginile: